منظور از اهلیت در اینجا، اهلیت استیفاء یا توانائی قانونی برای اعمال و اجراء حقوق مدنی است. همهٔ انسان‌ها به حکم طبیعت و خلقت خدادادی دارای حقوق هستند ولی بعضی از انسان‌های صاحب حق ممکن است به دلایلی توانائی اعمال و اجراء حقوق خود را نداشته باشند. در مادهٔ ۱۲۰۷ قانون مدنی آمده است: اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق خود ممنوع هستند:

- صغار

- اشخاص غیررشید

- مجانین.

بنابراین اشخاصی را که توانائی و صلاحیت لازم برای اجراء و اعمال حقوق مدنی خود ندارند، محجور (ممنوع) می‌نامند. به همین جهت جامعه و قانون به حمایت از آنان برمی‌خیزد و از راه تعیین ولّی یا قیم و سرپرست، آنان را در اعمال و اجراء حقوق مدنی آنها یاری می‌دهد تا حقی از آنان ضایع و سلب نشود.

- اهلیت بیمه‌گر:

برای اشتغال به امور و فعالیت‌های بیمه‌ای قانون شرایطی را پیش‌بینی کرده است. چنانکه مادهٔ ۳۱ قانون تأسیس بیمهٔ مرکزی ایران و بیمه‌گری می‌گوید: ”عملیات بیمه در ایران به‌وسیلهٔ شرکت‌های سهامی عام ایرانی که کلیهٔ سهام آنها با نام بوده و با رعایت این قانون تجارت به ثبت رسیده باشند انجام خواهد گرفت“.


پورتال جامع صبا

دانلود رایگان مقاله در مورد آرامش و نيازها

دانلود رایگان مقاله در مورد آشنايي با مشاوره خانواده

مقاله در مورد شیوع افسردگی در بین 13 تا 19 ساله ها

مقاله در مورد روانشناسی اسلامی یا علم النفس چیست؟

دانلود رایگان مقاله در مورد بتن غلتکی

دانلود رایگان مقاله در مورد بتن ضد آب

دانلود رایگان مقاله در مورد بتن خود تراكم

حقوق ,اجراء ,مدنی ,اهلیت ,اعمال ,آنان ,اجراء حقوق ,حقوق مدنی ,اعمال و ,و اجراء ,حقوق خود

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

امداد خودرو تبريز - امداد خودرو ارس تبريز - يدک کش در تبريز plusfile بهترین ها و جدیدترین ها⭐️LIMAN⭐️ ریحانه دست نوشته های همسر یک طلبه رژيم غذايي setarerkavir دفتر وکالت و مشاوره حقوقی «وکیل قانون» معرفی بازی